Agenda

Op 24 en 26 december bent u van harte welkom om gebruik te maken van een van onze kerstarrangementen.
Met zorg hebben we een programma samengesteld om jullie een ongedwongen, culinaire kerst te bezorgen.

Ook aan animatie is gedacht, zo kunnen de kinderen tijdens de brunch op de foto met de Kerstman en wordt u tijdens het diner vermaakt door Goochelaar Joost.
Om tussen de brunch en het diner het eten even lekker te laten zakken, kunt u met onze boswachter mee.
Voorafgaand aan de wandeling vermaakt hij u met sagen en legendes uit de omgeving, waarna hij u meeneemt voor een mooie wandeling door natuurgebied Planken Wambuis.
Bij terugkomst staat de glühwein en de warme chocolademelk voor u klaar!

Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens een van deze mooie dagen.

Team De Houtzagerij

Het programma is als volgt:

  • 11:30 – 14:30 uur : Kerstbrunch, met Meet & Greet met de Kerstman
  • 15:00 – 17:00 uur : Wandeling met de boswachter, inclusief glaasje glühwein of warme chocolademelk
  • Vanaf 17:00 uur : 3- of 4- gangen kerstdiner met entertainment van Goochelaar Joost

Tijdens deze dagen kunt u alleen gebruik maken van een van onze arrangementen.
Tussen 15:00 en 17:00 uur is het wel mogelijk om met een borrelplateau, stokbroodje met lekkers, of een bittergarnituur en een drankje te genieten bij de houtkachel.

Reserveren voor de kerstbrunch en het kerstdiner is verplicht.
Hiervoor kunt u bellen naar 0318-591925 of een e-mail sturen naar info@restaurantdehoutzagerij.nl

Geniet met vrienden en familie van een heerlijke, luxe, ongedwongen
kerstbrunch tussen 11:30 uur en 14:30 uur in Restaurant De Houtzagerij. U wordt ontvangen met een glas prosecco en ook voor de kinderen staat er een glaasje bubbels klaar.

De brunch zal bestaan uit verschillende luxe broodsoorten, van grof gesneden boerenbrood tot aan de scones en een kerststol. Het beleg bestaat onder andere uit diverse lokale kaas- en vleeswaren, diverse lokale jammetjes en andere zoetigheden. Een lekker gekookt eitje, roerei en bacon zijn uiteraard aanwezig. Ook kunt u kiezen uit diverse, rijk gevulde salades.

Naast de koude gerechten worden er ook warme gerechten geserveerd,
waaronder pompoensoep en Franse uiensoep, rijk gevulde quiche, mini kipspiesjes, warme beenham, wildrollade, zalm uit de oven, roseval aardappeltjes en diverse seizoensgroenten. De kinderen kunnen hun bordje volscheppen bij het kinderbuffet.

De brunch wordt geserveerd in buffetvorm en wordt afgesloten met een heerlijk grand dessert, met onder andere: chocolade brownie, huisgemaakte hangop met bosvruchten, vers fruit, crème brûlée en diverse soorten ijs.

Brunch kinderen van 0 tot en met 3 jaar: gratis
Brunch kinderen van 4 tot en met 12 jaar: 15,50
Brunch volwassenen: 31,50

De kinderen kunnen gedurende de brunch gebruik maken van de Indoor Speeltuin
Ook komt de Kerstman langs tijdens de brunch. Van 13:00 tot 14:00 uur kun je met de kerstman op de foto!

Reserveren voor de kerstbrunch is verplicht.
Dit kan via 0318-591925 of via info@restaurantdehoutzagerij.nl

Wat is er lekkerder dan het maken van een leuke wandeling tijdens de kerstdagen die zijn gevuld met al het eten?

Tussen de brunch en het diner is het mogelijk om mee te gaan met de boswachter.
Vooraf verteld hij waar de wandeling naar toe gaat, wat er te zien is en krijgt u sagen en legendes uit de streek te horen.
Vervolgens neemt hij u mee op pad door het bos van Planken Wambuis, waarbij u ook op het Mosselse Zand komt.

Bij terugkomst staat de glühwein en warme chocolademelk voor u klaar!

Prijs voor volwassenen: 4,00
Prijs voor kinderen (4-12 jaar): 2,50
Prijs voor kinderen (0-3 jaar): gratis

Reserveren is verplicht.
Dit kan via 0318-591925 of via info@restaurantdehoutzagerij.nl

Voorgerechten:

Carpaccio met Brandrood rijke kaas, rucola en huisgemaakte pesto
Salade van gerookte eendenborst met een compote van rode ui
Zalm gemarineerd in gin-tonic met rode biet
Wildpaté met een compote van cranberry
Duo van geitenkaas: lolly met pistache en een geitenkaaskroketje met saffraanmayonaise

Tussengerechten:

Soep van zoete aardappel met pompoen en een crème van pastinaak
Wildbouillon met bospaddenstoelen en een krokantje van eendenborst

Hoofdgerechten:

Houthakkerssteak: gegrilde entrecote met een saus van groene peper
Duo van hert en wild zwijn, met champagnezuurkool en rode wijn- cranberrysaus (+3,00)
Eendenborst geserveerd met mango en een saus van Pedro Ximinez
Kabeljauw en papillotte met citroenboter en tomaatjes uit de oven
Quiche met bospaddenstoelen, kastanje en pompoen

De hoofdgerechten worden geserveerd met een uitgebreid groente- en aardappelgarnituur, salade en frietjes.

Desserts:

Crumble van appel en bosbes, geserveerd met een bolletje vanille-ijs
Sorbet van yoghurt-bosvruchtenijs van boerderij De Kleine Hope met rood fruit
Trio van chocolade; verrassing van de chef
Koffie met likeur

3-gangen menu: 32,50 per persoon
4-gangen menu: 36,50 per persoon

Reserveren voor het kerstdiner is verplicht.
Dit kan via 0318-591925 of via info@restaurantdehoutzagerij.nl

Lieve kindertjes,

Vanaf 18 november is Sinterklaas weer in het land,
dit willen we graag met jullie vieren in ons restaurant.

Op woensdag 29 november kun je in de middag bij ons komen knutselen
en onder het genot van pepernoten en warme chocolademelk je eigen schoen in elkaar frutselen.

Zet je schoen einde van de middag bij de open haard,
vergeet niet om iets lekkers mee te nemen voor het paard!

Kom je dan op 2 december je schoen weer ophalen?
Dan kun je samen met de andere kinderen de zwarte pieten en Sinterklaas onthalen!

Wie: Alle kinderen van Nederland
Wat: Knutselmiddag met de knutselpiet
Waar: Bij De Houtzagerij op Camping de Wije Werelt
Hoe laat: Van 14:00 tot 16:00 uur
Kosten: 4,00 per kind
Opgeven is gewenst: Dit kan via 0318-591201 of via info@wijewerelt.nl

Op zaterdagochtend 2 december komt Sinterklaas met zijn pieten naar De Houtzagerij
Ben jij dan ook van de partij?

Kom je spelen, zingen, dansen en pepernoten eten?
Dan kun je gelijk zien of het paard het lekkers uit je schoen heeft opgegeten.

Sinterklaas is van 11:00 tot 12:00 uur bij ons op bezoek
dus wees erbij, misschien sta jij ook wel in het grote boek!

Wie: alle kindjes van Nederland
Waar: Restaurant De Houtzagerij
Wanneer: zaterdag 2 december van 11:00 tot 12:00 uur
Kosten: gratis

In de maanden november, december, januari, februari en maart zal de amusewandeling weer georganiseerd worden.
Deze wandeling van ongeveer 5 kilometer, gaat dwars door Otterlo, waar u bij verschillende restaurants kunt genieten van een heerlijke amuse met een proef glas wijn.
Deelnemende restaurants zijn:
Grand Café Hotel Kruller
De Waldhoorn
Hotel De Sterrenberg – Restaurant Cèpes
Restaurant de Houtzagerij

De data van de wandeling zijn:
– 19 november 2017
– 17 december 2017
– 21 januari 2018
– 18 februari 2018
– 18 maart 2018

Reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst.

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november van 11:00 tot ca. 15:00 uur, organiseert Schilderen & Meer de workshop “Veluwse dieren op steigerhout” (of boeddha) in Restaurant De Houtzagerij. Voor €60,00 wordt je ontvangen met koffie/thee en gebak, krijg je een uitgebreide lunch, sapjes tijdens het schilderen en ga je met een mooi steigerhouten schilderij naar huis.

Wilt u deelnemen aan deze workshop?
Mail dan even uw naam, adres en telefoonnummer naar info@restaurantdehoutzagerij.nl

De workshop van 24 en 25 november zijn VOL!
Op 8 december en 5 januari wordt er nog een workshop georganiseerd.
Hierover komt binnenkort meer informatie op de site.