Natuurpoort

dehoutzagerij_gebouw

Introductie van ‘De Natuurpoort’

Vanaf de start van De Houtzagerij staat de liefde voor de natuur centraal.

In het gebouw is dan ook veel hout verwerkt. Hout dat komt van de bomen uit het naastgelegen bos Planken Wambuis. Een  vereniging die zó veel betekent voor natuurbeschermingsactiviteiten is Natuurmonumenten. Een samenwerking  kon dus niet uitblijven. Het gevolg? Een unieke ‘Natuurkamer’ binnen De Houtzagerij. Speciaal voor al onze gasten!

Durf jij die grote voetstappen te volgen? Kom maar op!

Kinderen en volwassenen leren op een leuke, educatieve manier iets over de natuur en omgeving.

Deze natuurkamer – met ‘levensechte muren’ van natuur – is eigenlijk een ‘mini’ bezoekerscentrum boordevol informatie uit het natuurgebied. Beleven, leren én doen. Ons credo is: de natuur is gewoon leuk! Ben jij al aangemeld voor OERRR?

dehoutzagerij_natuurpoort

Wandeling Mosselsezand

In samenwerking met natuurmonumenten is de Wandeling Mosselsezand tot stand gekomen. Mens en dier geniet van deze mooie omgeving, er loopt een gemankeerde route van door deze wonderlijke omgeving. De met paaltjes gemarkeerde route is een leuk route van 2,5 km (45-60 minuten), gedeelten leiden je door het Otterlose bos welke grenst aan de camping, bij De Houtzgerij, vervolgens steek je de zandverstuiving over om langs een kronkelpad aan de rand van het zand terug te wandelen naar De. Houtzagerij. Het gevarieerde landschap welke je aan de rand van de zandverstuiving aantreft is uniek en een lust voor het oog.

Buiten het grofwild wat hier voorkomt biedt dit gebied nog tal van andere onbekende maar zeldzame bewoners; de houtsnip, de hazelworm, het vliegend hert, de zandhagedis en de heivlinder zijn hier voorbeelden van. Hiernaast is het uitgestrekte Mosselsche Zand een prachtig grote zandbak om bijvoorbeeld gewoon lekker met de kinderen te ravotten.

Zandverstuiving-03
Zandverstuiving 01

Excursie met de boswachter

Genieten van een ander half uur durende wandeling? Maar ook alles weten of de natuur en de dieren die hier leven? Bossen, zandverstuivingen en heide wisselen elkaar speels af. Het gebied is zelfs onderdeel van een fiets- en wandelroutenetwerk zoals het Klompenpad. Verschillende wandel- en fietsroutes starten hier, gewoon direct vanuit dit gebouw. ‘De Natuurpoort’ zal later in het seizoen ook leuke wandelingen/excursies aanbieden. Boek dan een wandeling met onze boswachter voor 75,00 euro (groep van max. 20 personen).  De boswachter kent het gebied op zijn duimpje en weet veel boeiends te vertellen…

Reserveren kan via:
Tel: 0318-591925
E-mail: info@restaurantdehoutzagerij.nl

Bos van Oerrr Natuurspeelplaats

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de nieuwe natuurspeelplaats in de bossen van Planken Wambuis. De natuurspeelplaats ligt op ongeveer 100 meter lopen van Restaurant de Houtzagerij.

Ontdekken en beleven van de natuur helpt en verrijkt de ontwikkeling van het kind. Daarom zorgt Natuurmonumenten voor speelplekken waar kinderen zoveel mogelijk zelf aan de slag kunnen. Het gaat om natuurlijk, ontdekken, beleven en uitdaging. Er staan geen toestellen want die laten minder aan de fantasie over.

Natuurmonumenten vindt dat kinderen meer buiten moeten spelen en stimuleert daarom op allerlei manieren kinderen in en met de natuur te spelen, onder andere met het kinderprogramma OERRR. ‘Als kinderen een onvergetelijke ervaring hebben met de natuur, zullen ze later de natuur omarmen en er voor willen zorgen,’ is de overtuiging van boswachter Herman Veerbeek.

Alles aanwezig voor compleet uitje

Horecafaciliteiten zijn er volop. Het familierestaurant in De Houtzagerij is een goede plek om na zo’n leerzame middag of fietstocht even tot rust te komen. Alleen een drankje is mogelijk.

De buitenlucht zorgt voor trek, dus gelijk maar aanschuiven voor een pannenkoek? Geen probleem, het is om de hoek! Denk ook eens aan de mogelijkheid van eten onderweg….Een gevulde picknickzak tijdens de wandeling of fietstocht is zo geregeld. Handige informatie en (spannende) natuuropdrachtjes voor kinderen zitten ook gewoon in de picknickzak als u  wilt.

Prettig om te weten tenslotte: er zijn prima (gratis) parkeervoorzieningen op Camping De Wije Werelt.

dehoutzagerij_restaurant
OLYMPUS DIGITAL CAMERA